Sporten na je bevalling

Je lichaam heeft een grote prestatie geleverd. Eerst ben je negen maanden zwanger geweest, waardoor je lichaam erg is veranderd. Vervolgens ben je bevallen, wat ook zeer veel energie heeft gekost voor je lichaam. Rust nemen is daarom na je bevalling heel belangrijk. Maar er komt een moment dat je weer wil gaan sporten na je bevalling. Hoe pak je dit aan?

Back in shape door te sporten na je bevalling

Je herkent je eigen lichaam niet meer. Na je bevalling wil je je eigen lichaam weer terug. Bij de ene persoon gaat dat sneller en makkelijker dan bij de ander. Daarbij kan het zijn dat je lichamelijke klachten hebt overgehouden aan je zwangerschap en bevalling. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld bekken klachten en rugklachten.

Starten met sporten kan soms lastig zijn, want waar begin je? Welke oefeningen hebben effect voor je? Wat past bij je huidige lichamelijke gesteldheid en welke doelen wil je bereiken? Dat begrijpen wij heel goed bij K-fitness. Daarom vinden we het zo belangrijk om je in dit proces te begeleiden. Vele vrouwen gingen je al voor. Wij zijn gespecialiseerd en maken trainingen op maat voor jou, zodat jij deze zoektocht niet zelf hoeft te doen.

afvallen na zwangerschaphet resultaat van Afvallen na zwangerschap

Sporten na je bevalling met een personal trainer

Sporten na je bevalling moet je goed opbouwen. Wanneer je te snel van start gaat kunnen je klachten juist alleen maar erger worden. Je lichaam is veranderd, het is belangrijk dat je de juiste oefeningen kiest waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Sporten onder begeleiding van een Personal trainer helpt je op een verantwoorde manier je doelen te behalen. De Personal trainers van K-fitness zijn gespecialiseerd in programma’s voor vrouwen die net bevallen zijn. Zo sport je onder begeleiding, waardoor je altijd de juiste oefeningen doet, passend bij jouw lichaam, jouw doelen en je klachten. Je versterkt op een verantwoorde manier je lichaam waardoor je klachten van na de bevalling juist sterk verminderen.

Wanneer mag je gaan sporten na je zwangerschap?

We adviseren om minimaal 12 weken te wachten voordat je met echte high impact training gaat beginnen. Dat betekent niet dat je helemaal nog niet mag bewegen, bewegen is juist heel goed! Ga bijvoorbeeld wandelen, zorg dat je in beweging blijft en doe vooral wat goed voor je voelt. Na 12 weken kun je bij ons aan de slag om je weer helemaal back in shape te krijgen, op het tempo wat bij jou past zodat je je weer fit voelt na je zwangerschap.

Voedingsadvies

Voeding is een belangrijk onderdeel van je nieuwe leefstijl. Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies op basis van de doelen die je wil bereiken. Daarbij wordt ook rekening gehouden of je nog borstvoeding geeft. Je lichaam heeft dan namelijk andere voedingsstoffen nodig. Het voedingsadvies helpt je bij het behalen van je resultaten.

De personal trainers van K-fitness zijn er voor het totaal plaatje

Ben jij die extra zwangerschapskilo’s ook zo zat? Heb je nog steeds lichamelijke klachten die niet minder lijken te worden? Weet jij niet hoe je moet starten met sporten na je zwangerschap? Onze personal trainers zorgen er met een persoonlijke voeding en training plan voor dat jij je na 12 weken weer fit en lekker in je lijf voelt! Gun jezelf een paar uur in de week me-time en start met trainen met een personal trainer! Wanneer jij jezelf fit en energiek voelt straal je dat ook uit in je omgeving. Wordt vandaag nog een fitte mama!

Deze dames gingen je voor

Al vele dames gingen je voor. Lees hier wat Personal training na de bevalling ze heeft opgeleverd.

Angela de Jong:

Ik was tijdens mijn zwangerschap bijna 25 kg aangekomen. De eerste kilo’s vlogen er na de bevalling snel af maar de overige kilo’s bleven. Daarnaast had ik veel last van mijn onderrug (ook al voor mijn zwangerschap). Drie maanden na mijn bevalling ben ik gestart met personal training. Dit heeft me ontzettend goed geholpen. Mijn core werd veel sterker waardoor mijn rugklachten verdwenen. Daarnaast ben ik in totaal 15 kilo afgevallen en woog ik nog minder dan voor mijn zwangerschap. De begeleiding heeft me echt geholpen om de juiste oefeningen te doen en weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Ik durfde zelf veel oefeningen niet te doen omdat ik dacht dat ik daar pijn van kreeg in mijn onderrug Door onder begeleiding te sporten heb ik juist geleerd hoe ik deze oefeningen in kan zetten om de pijn te verminderen en mijn core te versterken.